Dé Lekkerste Verzameling Gezonde Recepten

"Keuze uit ruim 200 gezonde recepten"

Woensdag, 22 Mei 2024

gezonde receptenboek

Wil jij ook lekker én gezond(er) eten? Ontdek het Gezonde Receptenboek met onder andere:

 • 200 Gezonde recepten (incl. tips voor variatie)
 • Uitgebreide boodschappenlijst
 • Gezonder eten Tips & informatie
 • Gezonde snacks & tussendoortjes recepten
 • Productenlijst gezonde voorraad
 • Bonusmateriaal (3 producten)
gezonde receptenboek

Waarom het Gezonde Receptenboek

Als eerste: wat is gezond eten eigenlijk?

Ongezond eten zonder dat je het door hebt

We leven in een wereld vol kant-en-klaar maaltijden en koken uit pakjes en zakjes. Dat is natuurlijk allemaal erg handig en snel, maar het is helaas lang niet altijd gezond. Ik snap dat je na een lange dag werken geen zin hebt om uren in de keuken te staan, maar gezond koken hoeft ook helemaal niet lang te duren. Doordat veel mensen snelle (kant-en-klaar) maaltijden kopen en ongezonde eten, hebben ze ongemerkt tekorten aan voedingsstoffen zoals, vitamine A en B12, mineralen en omega-3-vetzuren. Door deze tekorten voel je je sneller moe, futloos en kun je lichamelijke klachten krijgen. Door gezonder te gaan eten krijg je meer energie en kun je opgebouwde tekorten wegwerken. De basis van gezonde voeding begint bij gezonde ingrediënten:

Wat zijn gezonde ingrediënten?

gezond eten

Gezonde ingrediënten zijn vooral verse en onbewerkte producten, zoals groente en fruit, maar dat wist je vast wel. Daarnaast hoef je ook echt niet bang te zijn voor vetten, je moet alleen weten welke vetten gezond zijn en welke ongezond zijn, daar zit namelijk wel een groot verschil in. Steeds meer mensen zijn bang voor koolhydraten, terwijl je lichaam koolhydraten juist nodig heeft, maar niet in de aantallen die de meeste Nederlanders eten. Probeer koolhydraten uit goede complexe bronnen te halen zoals zoete aardappels, zilvervliesrijst, volkoren pasta en andere volkoren producten. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van je lichaam. Ze zorgen voor je huid, haar en nagels en daarnaast ook dat je spieren behoudt of zelfs opbouwd.

Meer variatie in je voedingspatroon is belangrijk!

gezond hart

Een ander probleem van ongezonde voeding is dat mensen te weinig varieën, dit is ook wel te begrijpen want je hebt allemaal je favorieten maaltijden die je graag kookt en eet. Toch is het erg belangrijk dat je voldoende varieert, hierdoor krijg je namelijk alle voedingsstoffen binnen die jouw lichaam hard nodig heeft. Jij kunt daardoor zo optimaal mogelijk presteren. Ik snap dat het lastig is om leuke, snelle en gezonde maaltijden te vinden die jij lekker vindt, daarom is het ideaal als je een kookboek hebt waar veel recepten in staan met variatie tips, zodat jij een ruime keuze hebt om uit te kiezen en daarnaast in aanraking komt met een hoop nieuwe recepten én ingrediënten. In ons receptenboek zul je ontdekken dat je op een makkelijke manier nieuwe gerechten kunt ontdekken. Elk recept bestaat uit een heldere stapgewijze bereiding, ingredientenlijst, foto en tips voor variatie of suggesties.

Waarom het gezonde receptenboek?

Ontdek nieuwe gerechten die lekker én gezond zijn!

Een van de dingen waar bijna iedereen wel eens tegenaan loopt is "wat zullen we vanavond eten" of "ik wil wel wat anders proberen, maar ik weet niet wat" of "ik heb zin om wat lekkers te eten, maar dat is ongezond". Kortom het is heel normaal dat je op een gegeven moment toe bent aan iets nieuws.

havermout ontbijt pizza met fruit
kip kebab
Rosbief salade met groenten

Door nieuwe recepten te proberen doorbreek je de sleur en kun je nieuwe gerechten ontdekken die gezond en lekker zijn! Gezonde maaltijden zijn helemaal niet saai en smakeloos, je kunt zelfs frietjes, hamburgers en pizza blijven eten! Wie wil er nou niet gezond eten en tegelijkertijd genieten? Zeker als de maaltijden snel op tafel staan, zodat jij na jouw drukke dag, ongestoord kunt genieten.

Gezonder eten levert meer energie

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitspraak: je bent wat je eet. Eet je vaak ongezond, dan wordt je lichaam uiteindelijk ook ongezond, moe en futloos. Eet je daarentegen vaker een gezonde maaltijd, dan is je lichaam ook gezond en vol energie! Gezond zijn wordt vaak omschreven als iemand die fit is, zin heeft om nieuwe dingen te ondernemen, zich goed voelt en genoeg energie heeft om veel te bereiken. Voeding is de basis van een gezond lichaam. Steeds vaker geven huisartsen en doktoren het advies om eerst iets aan hun eetpatroon te veranderen en daarna pas eventueel medicijnen proberen. De gezonde (juiste) voeding wordt gezien als medicijn, want opgebouwde tekorten aan voedingsstoffen kunnen namelijk veel lichamelijke én psychische problemen veroorzaken. Je lijf heeft dus echt essentiële voedingsstoffen nodig om gezond te zijn.

Slanker worden of slank blijven

gezond lijf

Lekker eten gaat vaak hand in hand met ongezond eten. Maar gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn. Dat is een van de dingen die je zelf zult ontdekken bij de recepten in ons gezonde receptenboek. Het staat namelijk vol met heerlijke gerechten, gezonde varianten van friet en burgers, maar van ijsjes, chocolade en loempia's kun jij blijven genieten. Hoe fijn is dat als Als je een paar kilo kwijt wilt of als je juist een gezonder lijf wilt? Dit boek is ideaal om gezond te worden en te blijven.

Weer een reden om met goede vrienden af te spreken :)

Dit geldt natuurlijk niet specifiek voor alleen dit receptenboek. Maar het is natuurlijk ontzettend leuk om vrienden of familie uit te nodigen om jouw nieuwe gerechten te komen proeven. Kortom een avondje gezelligheid onder het genot van lekker eten en daar past een lekker wijntje of bierje ook zeker bij. Gezonde voeding draait om balans, je hoeft niet altijd streng voor jezelf te zijn. Het is juist goed om af en toe lekker te genieten en ook wat minder gezonde dingen te eten, dit is balans.

Wat krijg je allemaal bij het gezonde receptenboek?

 • 35 Ontbijt recepten
 • 35 Lunch recepten
 • 40 Diner recepten
 • 40 Snacks, tussendoortjes & diner recepten
 • 12 Recepten voor gezonde bijgerechten
 • 30 Recepten voor sauzen, dressings en tapenades
 • 40 Gezond Bakken Recepten

We geven graag een impressie van het soort gerechten dat je kunt verwachten in het receptenboek:

1. Ontbijtrecepten

chocolade ontbijt bowl
havermout ontbijt pizza met fruit
Rosbief salade met groenten

2. Lunchrecepten

We hebben de lekkerste gezonde recepten samen gebundeld tot het ultieme gezonde receptenboek met boodschappenlijst en 200 recepten. De recepten zijn geschikt voor mensen die gewoon lekkerder willen eten, maar wél gezond. De recepten zijn ook geschikt voor sporters waarbij ze keuze hebben uit eiwitrijke gerechten of tussendoortjes bijvoorbeeld.

Wortel muffins met appel
pannenkoeken met parmaham pesto en rucola
gezonde sandwich met kip en groenten

Wat als je iets niet lekker vindt?

Vind je het een gerecht niet lekker, dan kun je makkelijk een variant proberen met een aantal andere gezonde ingrediënten. Doordat we tips hebben opgenomen in het boek bij de recepten leer je zelf variëren zodat je de recepten leert klaarmaken op de manier die jij het lekkerst vindt. Met een keuze uit 200 recepten zitten er natuurlijk genoeg recepten bij die je lekker zult vinden. We hopen dat je ook nieuwe recepten zult ontdekken die gezond zijn, dan hebben wij ons doel bereikt!

3. Dinerrecepten

Hier vind je enkele voorbeelden van gezonde dinergerechten die je terug zult vinden in het receptenboek. Krijg jij ook al honger?!

zalmburger
kip kebab
oosterse salade met biefstuk

4. Snacks, tussendoortjes & bijgerechten

Vaak geven mensen aan dat ze (van zichzelf vinden dat ze) te veel snoepen of regelmatig zin in een 'snack' hebben tussen twee maaltijden in. Dat is dus erg normaal dat je wel eens honger hebt tussen ontbijt en lunch of lunch en avondeten, of natuurlijk 's avonds na het avondeten! Omdat we vaak het verzoek krijgen voor meer recepten voor gezonde snacks en tussendoortjes hebben we in het nieuwe gezonde receptenboek bewust nog meer recepten voor lekkere gezonde snacks en tussendoortjes bedacht. Sommige snacks zijn echt ontzettend snel en eenvoudig te maken en ideaal voor op je werk of onderweg, andere snacks kosten wat meer tijd als je wat uitgebreider wilt uitpakken :) Net waar je zelf zin in hebt!

ratatouille uit de oven
krokante garnalen met kokos dip
gezonde aardbeien taart

Actie: Bestel het receptenboek van €37,95 voor €19,95

Wat krijg je bij het Gezonde Receptenboek:

gezonde receptenboek

1. 200 Gezonde recepten (met bereiding, foto's en tips):

35 Ontbijt recepten

35 Lunch recepten

40 Diner recepten

40 Snacks & tussendoortjes

30 sauzen, dressings, & tapenades

2. Voorraad & Boodschappen:

Uitgebreide boodschappenlijst

Uitleg gezonde ingrediënten

Gezonde productenlijst voorraadkast

3. Bonus materiaal:

55 Gezond bakken recepten

15 fruit smoothie recepten

14 groene smoothie recepten

14 gezonde detox waters

Niet tevreden?

Het Gezonde Receptenboek Bestellen

 Veilig betalen via uw eigen bank:

Vul uw gegevens in om te bestellen:

Voornaam: *

Achternaam: *

Adres: *

Postcode: *

Plaats: *

Land: *

E-mailadres: *

© www.gezonde-recepten.nl 2018 - Heeft u vragen over het gezonde receptenboek, stel deze hier en wij beantwoorden u graag.